fredag 15. mars 2013

Mediabilde

I denne oppgaven skulle vi analysere et reklamebilde
Dette der bilde jeg valgte å analysere:


Dette er en reklame for Lerums eplejuice med ny pakking. Bildet er satt sammen av minst 2 bilder. En bakgrunn og så selve produktet. Det blir brukt ulike tekstelementer.

Denotativ analyse: Det vi ser på reklameplakaten er et landskap i bakgrunnen. Foran dette landskapet er selve produktet, Lerums eplejuice. Eplejuice står på en flate med epler ved siden av. Det er sterke farger i reklamen. Lerums sin logo er rød, det samme med den røde trekanten, den røde fargen kommer godt frem i bildet pga. det er komplementærfargen til grønn, altså de står ovenfor hverandre Ittens fargesirkel. Den hvite skriften er nesten skrevet for hånd og den skryter av eplejuicen. Det er også en morsom tone i teksten.

Konnotativ analyse: Eplene som ligger på bordet er grønne og fine, dette er for å få fram at det blir bare brukt de fineste i eplejuicen og at juicen er kjempe god. Det med at himmelen er blå, er idyllisk og bra. Ikke grått vær. Bakgrunnen er saftbygda i Sogndal der Lerums fabrikker holder til.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar